Konsument Proffs

    Upptäck färgerna omkring dig

    Färger har en stor påverkan på oss människor, men hur ofta tänker vi egentligen på vilka färger vi har i vår omgivning? För att göra oss påminda om detta lät skådespelande parkeringsvakter under en dag endast bilar i en viss färg få parkera på Rehnsgatan i Stockholm. Hur bilägarna reagerade kan du se i vår dolda-kameran-film.

    Vad händer när färgerna plötsligt får styra vardagen? Det frågade vi oss när vi under en dag tog Rehnsgatan i Stockholm i besittning och införde helt nya parkeringsbestämmelser – där färgen på bilen bestäm­de om man fick parkera eller inte. Det hela filmades och kommer att vara en del av Beckers höst- och vinterkampanj, med temat ”Upptäck färgerna omkring dig”.

    Med kampanjen vill vi poängtera hur viktig färg och kulör är för oss människor och att inspiration till mål­ning finns i vardagen runt omkring oss. Att en välgjord dolda-kameran-film, där trafikanter med fel färg på bilen ombeds att flytta denna för att inte störa den valda färg­ordningen, utmynnade inte helt oväntat i många dråpliga situationer. För självklart är det svårt att acceptera det faktum att endast blå bilar har tillåtelse till gatans sista och så åtråvärda parkeringsplats. Speciellt när man har en bil i en annan färg.