Konsument Proffs

  Måla med Tradition Rödfärg

  Tradition rödfärg (slamfärg) passar för åldrat ohyvlat trä, tryckimpregnerat ohyvlat trä och ytor som sedan tidigare är målade med slamfärg. Den kan även användas på nya prefabricerade hus om fasaden är trären eller grundmålad med en slamfärg i samma kulör. Här får du tips på hur du ska måla med rödfärg.  

  1. Rengör

  Är fasaden målad med slamfärg tidigare räcker det oftast att borsta ytan ordentligt med en kvast till fast underlag. Tänk på att använda skyddsglasögon och munskydd då det kan damma mycket.

  2. Slipa och laga

  Kontrollera träet genom att sticka med en kniv eller spik här och var, speciellt vid skarvar och ändträ. Mjukt och fuktigt trä måste bytas ut innan du målar. Slipa gärna hårda kvistar så fäster färgen ännu bättre.

  3. Grundmåla

  Nytt, ohyvlat trä grundmålar du med Tradition rödfärg utspädd med tio till tjugo procent vatten, läs instruktionerna på burken. Måla i tunt skikt, följ de rekommenderade torktiderna.

  4. Måla

  Färdigmåla fasaden med Tradition rödfärg utspädd med tio procent vatten. Måla i tunna skikt och jobba in färgen ordentligt i träet.

  Tips!

  Tradition rödfärg ska spädas med vatten, följ rekommendationerna på burken. Rör om färgen ordentligt innan användning. Använd en bra pensel så blir jobbet enklare och resultatet bättre.

  Tänk på!

  Måla inte när det finns risk för regn.